dilluns, 22 d’agost del 2011

Comunicat de Balangueres Grup de Lesbianes Transfeministes, en relació a la concentració pacífica per l'educació laica

Grups feministes de l'estat espanyol hem convocat concentracions en tot el país pel laïcisme en l'educació (especialment la finançada amb fons públics), arran del debat reobert per les activistes feministes i LGTB de Somosaguas

A València, Balangueres Grup de Lesbianes Transfeministes convoquem una concentració pacífica portes afora de la capella de la Facultat de Medicina a través de les xarxes socials i correus electrònics, ja que considerem que la presència de l'Església Catòlica en els centres d'educació públics i concertats és indignant a causa del seu discurs d'odi, obertament misògin i LGTBfòbic.

L'acte estava pensat per les 19.30h d'ahir, però la presència d'individus d'estètica neonazi, així com un centenar de joves afins a grups ultracatòlics i d'extremadreta, va impedir el lliure desenvolupament del nostre dret a la llibertat d'expressió, ja que es percebia un clima violent. Per això decidim suspendre l'acte, que pretenia ser pacífic. Els grups d'ultradreta que ens trobem en arribar van fer córrer el rumor malintencionat i incert que anàvem a cremar la capella.

Quan sortíem del tumult, la policia va començar a demanar la documentació a quines responíem a una estètica menys homogènia (palestines enfront de perles) amb el que va provocar que els joves radicals d'ultradreta ens voltessin amb actituds agressives d'assetjament. Cal assenyalar que ens trobàvem en clara minoria. Així doncs, va quedar palès el suport policial a les ideologies d'ultradreta.

L'actuació dels mitjans de comunicació al llarg de la tarda va ser escandalosa, ja que a la recerca de l'enfrontament mediàtic van contribuir al nostre cèrcol. A més, els mitjans que s'han fet ressò de la notícia, tots ells de dretes, ens acusen de covardes per evitar un enfrontament.

Escrivim aquest comunicat per donar una mostra més de la realitat repressiva valenciana, on la violació dels drets de la ciutadania està a l'ordre del dia.

La situació viscuda ahir, ens va agafar desprevingudes, ja que la nostra intenció era viure un espai de trobada d'obertura universitària al coneixement no intervingut per cap dogma. Però seguirem presents, amb més consciència. Iniciem un treball de creació de xarxes: universitàries, feministes, LGTB, per la llibertat de pensament, d'expressió i acció desvinculada dels privilegis de l'Església Catòlica i el seu discurs d'intolerància.

Signat: Balangueres Grup de Lesbianes Transfeministes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada